Kako se koristi inverter klima

Kako koristiti  klima uredjaj je mnogima veliki problem. Zahteva puno pitanja a malo pravih odgovora.

Za sve  koji se raspituju koji inverter klima uređaj kupiti ili koji je klima uređaj je dobar za vaš prostor, samsara doo je pripremila vodič kada je u pitanju kupovine uređaja.

Koje klime se prodaju

Kako izabrati klima uredjaj kao što smo rekli, može da stvori nedoumicu tako da ćemo vam u daljem tesktu navesti sve tipove klima uređaja i na taj način pomoći da prepoznate artikal koji je idealan za vas.

Split klima uređaj

Split klime su tip uređaji koji se najčešće koriste u stanovima. Oni se sajstoje od dve odvojene jedinice: spoljna i unutrašnja jedinica i međusobno se spajaju gasnim cevima I električnom instalacijom. Spoljna jedinica na hlađenju izbacuje vruć vazduh. Dok na grejanju izbacuje ohlađen vazduh. Najčešće svi split zidni klima uređaji imaju opcije hlađenja, grejanja, ventiliranja i isušivanje vlage iz prostorije. Postoje dva različita tipa zidnih klima, on/off sa konstantnim radom kompresora i tu je potrošnja struje konstantna zavisno od veličine, i inverter klime koji imaju promenljiv rad kompresora i dosta nižu potrošnju struje i čak i do 50% nižu u odnosu na fix speed modele određenog kapaciteta.

Isključujte klimu dok spavate

Možda ste navikli da u vrelim letnjim noćima spavate uz klima uređaj koji vas neprestano hladi možete da zaboravite na ovu naviku iz newkoliko razloga. Korišćenje klima noću tokom leta nije preporučljivo,osim što dodatno troši struju, može da dovede do problema sa bolovima gornjem delu vrata. Vašem telu ne trebaista temperatura za san, kao za obavljanje svakodnevnih aktivnosti u toku dana. Odnosno, isključivanjem klima uređaja noću ne samo da ćete sniziti potrošnju električne energije, već ćete sigurno imati miran san, stoga ugasite svoju klimu i otvorite prozor.

Pravilno podešavanje temperaturu

Koliko god vam se to u vrelim danima činilo čudno ali razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature ne treba da bude prevelika. Jedna od najisplativijih stvari koju možete učiniti jeste da postavite svoj termostat na prijatnu temperaturu koja neće da optereti rad vašeg uređaja.

Kako se koristi inverter klima