Poštovani:
Ove godine 10 marta 2023 godine smo obeležili 70-tu godišnjicu postojanja i rada naše firme.
Bila nam je velika čast i zadovoljstvo raditi sa divnim ljudima a nažalost mnogi više nisu među nama i sa mnogim ustanovama i preduzećima bivše Jugoslavije a pogotovo naše majke Srbije.
Biće nam velika čast i zadovoljstvo da i sa svima Vama koji budete imali potreba za našim uslugama i saradnjom nastavimo korektnu saradnju i u budućim godinama koje dolaze a sa uzrečicom KUPAC JE UVEK U PRAVU.

TP Geo-Masleša – Istorijat

TP Geo-Maslesa u Beogradu počelo je poslovanje pod ovim imenom 1993. godine nastavljajući rad trgovinskog preduzeća Veselin Masleša iz Sarajeva.

Početak

TP Veselin Masleša se od početka bavilo izdavačkom delatnošću, kao i uvozom i izvozom različite robe iz inostranstva i naše zemlje.

Tako je ovo preduzeće pedesetih godina prošlog veka kao prvo u novoj Jugoslaviji uvezlo geodetsku opremu iz Sovjetskog Saveza. Ta vrsta opreme, niveliri i teodoliti, bila je velikih gabarita i prilično nezgrapna za nošenje po terenu, zbog svoje težine i glomazne ambalaze za čuvanje i transport.

Posle izvesnog vremena počelo se sa uvozom opreme firme MOM iz Mađarske, koja je bila manjih dimenzija, lakša za nošenje i transport, praktičnija za rad, uz to i lepšeg dizajna.

Razvoj

Već šezdesetih godina, TP Veselin Masleša počinje sa uvozom opreme firme ZEISS iz tadašnje Istočne Nemačke, koju je kasnije zastupala i uvozila Balkanija iz Beograda.
Oprema firme Zeiss, posebno niveliri i teodoliti, bila je vrlo praktična, mnogo manjih dimenzija i veoma precizna, sa izuzetno dobrom optikom po kojoj je bila poznata u celom svetu.
1962-63. godine na nasem tržistu se pojavila geodetska oprema firme Wild i Kern iz Švajcarske, koju je uvozilo preduzeće Veselin Maslesa iz Sarajeva sa predstavnistvom u Beogradu.
Firmu Wild je kasnije zastupao Unikomerc iz Zagreba.
Ova oprema je bila izuzetnog kvaliteta, kako po pouzdanosti, tako i po veoma dobroj optici, a naročito po preciznosti merenja i praktičnosti za rad na terenu.

Izgradnja

Najveći industrijski objekti i hidrocentrale u nasoj zemlji izgrađeni su uz pomoć ove vrste opreme, koja se i danas nalazi u upotrebi u brojnim preduzećima na našim prostorima.

Prvi elektronski instrument DISTOMAT DI 10 WILD proizvodio se sedamdesetih godina i, naravno, uvozio i kod nas a vazio je za pojam tehnike u merenju digitalnim putem.

Nakon opreme prethodno pomenutih firmi na našem trzištu se pojavila geodetska oprema firme AGA iz Švedske, takođe izuzetnog kvaliteta.Iz programa firme AGA uvozila se uglavnom elektronska oprema – distomati u kombinaciji sa Zeiss-ovim teodolitima.

Pored svih aktivnosti rada i poslovanja sa mnogim  preduzećima koja su bila od izuzetnog značaja za izgradnju naše zemlje i izgradnju najvećih industrijskih objekata, fabrika, hidrocentrala, izgradnja putne i železničke mreže po celoj Jugoslaviji i po celom svetu. Sve ove ustanove i preduzeća su na neki način bila vezana za naše preduzeće poslovanje i tehničku saradnju dugi niz godina a isto tako i mi smo bili vezani za njih.

EKSPANZIJA

Iz do sad navedenog se vidi da je preduzeće Veselin Masleša stalno unapređivalo, proširivalo i osavremenjivalo svoj program geodetske opreme. Kao rezultat takvog stručnog rada i pazljivog izbora adekvatne opreme za geodeziju 1975. godine se na našem trzistu pojavila i geodetska oprema japanske firme Sokia i poznati distomati Red Mini 2, Red Mini 3, a kasnije i sva ostala oprema, kao što su Total-stanice, GPS uređaji i druga savremena oprema.

Skoro svi napred pomenuti proizvođači geodetske opreme, vremenom su izrasli u velike korporacije kao sto je i firma SOKIA. Može se reći da je nastala velika utakmica u celom svetu u proizvodnji kvalitetne savremene elektronske opreme.

DANAS i SUTRA

Nastavljajuci tradiciju uspešnog poslovanja beogradsko preduzeće Veselin Masleša je izuzetno dobro poslovalo sve do 1993. godine, kada je kao i mnoga druga preduzeća dozivelo jos jednu transformaciju i preregistrovano u TP Geo-Masleša sa sedištem u Beogradu, Nušiceva br. 3. Na istoj lokaciji i adresi na kojoj se odeljenje geodezije i mehanografije nalazilo od osnivanja, tj. od 1953. godine.

TP Geo-Masleša i danas veoma uspešno posluje. Vrsi uvoz i plasman geodetske i mehanografske opreme, kancelarijskog materijala i svih vrsta tehničke robe koja se nalazi na našem trzistu.

Trgovinsko preduzece Geo-Maslesa ne uvozi sve vrste opreme samostalno, već određene proizvode preuzima sa konsignacija kod nas poznatih uvoznika i vrsi prodaju pod istim uslovima.

TP Geo-Masleša već dugi niz godina poseduje sopstveni servis za servisiranje geodetske opreme. Uvek nastojimo da servisiranje bude kvalitetno, brzo i stručno izvedeno, uz pristupačne cene, kako bi smo zadovoljili potrebe naših cenjenih kupaca.

1952. NASTANAK – OSNIVANJE

Trgovinsko preduzece Veselin Masleša osnovano je 1952. godine u Sarajevu.

Preduzeće je svoj naziv dobilo po književniku Veselinu Masleši koji je nestao u drugom svetskom ratu, u toku pete ofanzive na Tjentistu i Sutjesci i za koga se nikada nije saznalo kako je nestao.

1953. PREDSTAVNIŠTVO U BEOGRADU

Od svog osnivanja TP Veselin Masleša je imalo svoja predstavništva u skoro svim gradovima bivše Jugoslavije.

Jedno od prvih predstavništava TP Veselin Masleša osnovano je vec 1953. godine u Beogradu, na adresi u Nušicevoj ulici br. 6.

Beogradsko predstavništvo je godinama poslovalo najuspešnije među svim predstavništvima Veselin Masleše u celoj zemlji.

1974. NASTANAK BEOGRADSKOG PREDUZEĆA

Posle raznih transformacija koje su se dešavale u našoj privredi i našim preduzecima, 1974. godine predstavnistvo TP Veselin Masleša u Beogradu se odvojilo od matičnog preduzeca u Sarajevu i postalo Beogradsko preduzece „Veselin Masleša“.

1993. TRGOVINSKO PREDUZEĆE GEO MASLEŠA

Beogradsko preduzeće Veselin Masleša preregistrovano je u TP Geo-Masleša.

Geo-Masleša danas posluje na istoj lokaciji i adresi na kojoj se odeljenje geodezije i mehanografije nalazilo od osnivanja, tj. od 1953. godine.

0

GODINA POSLOVANJA

0

NAJBOLJIH BRENDOVA

0

GEODETSKIH APARATA

0

MERNIH UREĐAJA

Humanost i Rodoljublje

Pored svih aktivnosti u radu naši članovi preduzeća su se u slobodnom vremenu bavili dobrotvornih i humanim radom i aktivnošću u našoj zemlji pomagajući našim svetim hramovima i crkvama u izgradnji, obnavljanju ikonostasa, podizanjem spomenika i spomen ploča i obnavljanje spomen česmi našim precima izginulim u Prvom svetskom ratu i dajući svoje živote za našu svetu zemlju i našu slobodu i buduće naraštaje.

Naši članovi kroz razna udruženja kao što su udruženje saveza potomaka ratnika Srbije od 1912-1920, udruženje dobrovoljaca, udruženje Kajmakčalana, udruženje veterana, udruženje pokreta za Kosovo i Metohiju u Srbiji i ostalim udruženjima su svojom aktivnošću proputovali Afriku, Aziju, Evropu i majku Srbiju sa Kosovom i Metohijom. To su ne stranačka udruženja za negovanje tradicije i čuvanje uspomena na slavne ratnike koji su branili slobodu i čast svoje otadžbine i dali svoje živote boreći se za slobodu svoje zemlje. Ova udruženja neguju tradicije ratova i očuvanje srpske baštine od Karađorđevih dana do poslednjeg nesrećnog rata koje su zadesile naš narod i našu majku Srbiju… nastaviće se …

Galerija

Zahvalnice

Šta naši klijenti kažu o nama

  • logo bmi
  • logo bosch
  • logo leica
  • logo garmin