Niveliri – građevinski laseri

S obzirom na veliki izbor građevinskih lasera ​​koji su dostupni na tržištu, sama kupovina i odlučivanje o modelu za kupovinu može biti težak posao. Zadatak istraživanja različitih modela je veći nego što većina ljudi želi da se bavi ili ima vremena za to. Pokušaćemo da objasnimo koje karakteristike imaju laseri i koji proizvod najbolje odgovara vašim potrebama.

U osnovi, prva stvar koju treba da uradite je da utvrdite koje poslove planirate da obavite laserom. Da li nameravate da radite samo u zatvorenom prostoru, samo na otvorenom, ili oboje? Da li želite da instalirate podzemne cevi, šine za stolice, stubove za ograde ili različita merenja na gradilištima? Ovo su pitanja koja će definisati karakteristike koje ćete želeti da tražite i kupite.

Niveliri-gradjevinski-laseri.

Za šta se sve koriste građevinski laseri?

Koriste se u raznim poslovima gde se vrši raspored i potrebna je tačna referenca na niveliru. Poslovi kao što su, postavljanje plafonskih pločica, postavljanje velikih stubova, postavljanje utičnica za napajanje u kući u izgradnji ili spoljašnji građevinski radovi. Neki zadaci su mali, kao što je ravno postavljanje slika preko zida dnevne sobe. Neki zadaci su veliki, poput postavljanja kanalizacione cevi ili rukovanja planom ocenjivanja lokacije za novu zgradu.

Unutrašnje primene laserskih nivelira:

 • Poravnajte svoje zidove
 • Izravnavanje podova
 • Pričvrstite svoj laser na zidni ili plafonski nosač radi lakše instalacije spuštenog plafona
 • Lako proverite visinu vrata ili prozora
 • Ugradnja spuštenih plafona
 • Postavite ograde za stolice i obloge u svom domu
 • Poravnajte police, ormare i ukrase
 • Koristite stativ za laku ugradnju i poravnavanje ormara, šina za stolice itd

Spoljašnje primene laserskih nivelira:

 • Bilo koja vrsta osnovnih istraživanja
 • Izgradnja velikih objekata ili unutrašnje radove
 • Laseri lako proveravaju i nivelišu stubove i grede na palubama i ogradama.
 • Poravnanje i zidanja objekata
 • Lako proverite nadmorsku visinu zemljišta
 • Laseri sa mogućnošću nagiba mogu postaviti ocenu za pravilno odvodnjavanje i navodnjavanje
 • Poravnajte ograde, stubove i palube
 • Utvrđivanje ocena: Konturna poljoprivreda ili drenaža

Niveliri-gradjevinski-laseri-prodaja-BeogradPrilikom odabira građevinskog lasera postoje tri vrste lasera ​​koji čine vaš raspored manje dugotrajnim za određene udaljenosti u građevinarstvu. Razmotrimo osnovne modele lasera. Sledeći niveliri emituju svoje lasere na različite načine:

 1. Laseri za linijske nivelire (takođe poznati i kao laserski linijski generatori) Druga vrsta je ona koja emituje ravnu liniju na zidu u jednoj liniji ili na različite načine. Obično ove vrste emituju linije nivelira samo u jednom smeru i na jedan zid ili radni prostor. Obično se koriste u zatvorenim prostorima i obično su to mali ručni laseri postavljeni na merdevine, male stative, sto itd., Ili montirani na lagani stub sa stubom ili lasersku platformu koja se proteže od poda do plafona.
 2. Drugi tip je rotacioni laser, koji emituje liniju nivelira na rotacioni način. Rotacioni laseri obično emituju liniju nivelira po celoj prostoriji za 360 stepeni. Rotacioni laseri su obično malo veći i montirani su na čvrste geodetske stative. Neki rotacioni laserski niveliri mogu se postaviti na njihovu stranu, koristeći opcionalni prekrivač koji im omogućava da projektuju na vertikalnu ravan kada se koriste na ovaj način. Rotacija jednog lasera ​​čini da ljudsko oko pomisli da vidi liniju po prostoriji. Otuda i naziv, rotacioni laser. Većina rotacionih lasera ​​dobro funkcioniše iznutra, ali ako želite da radite napolju, moraćete da se uverite da imate laserski detektor, poznat i kao laserski prijemnik. To je zato što ljudsko oko ne može videti laser napolju na dnevnom svetlu ne više od nekoliko stopa.
 3. Laseri sa tačkastim laserom Ovi laseri proizvode jednu ili više referentnih tačaka na zidu ili radnoj površini. Deluju slično referentnoj tački ili laserskoj olovnici.