Prodavnica

Šumarska prečnica od 100cm

Karakteristike

  • Tacnost merenja 3 milimetra
  • Izrada od legure aluminijuma izuzetne tvrdoće
  • Precnice su lagane, težine od 1000 do 1300 grama
  • Garancija za šumarsku prečnicu do 5 godina
Pošaljite upit za cenu

Opis

Šumarska prečnica od 100cm

Šumarske precnice se izraduju u tri velicine od 65, 80 i 100 cm. Šumarske precnice imaju delove od metala – krak, klizac i lenjir su izradjeni od eloksirane legure aluminijumskog profila a rukohvati su napravljeni od lakiranog bagremovog ili hrastovog drveta. Šumarska precnica za merenje promera do 100cm ima vrhove na pocetku i na kraju merne skale i mogu se meriti dužine i do 1 metra.
Merna skala je gravirana gde veoma cvrsti spojevi krakova obezbeduju veliku trajnost precnica, a garantni rok na njih je pet godina.
Šumarske precnice od 100cm koje se koriste u Srbiji su kao proizvod zavedene pod svojom oznakom u zavodu za mere i dragocene metale,

1, Tacnost merenja

U šumarstvu se tacnost merenja stabala kao i oblovine zaokružuje na centimetar. Kod ove vrste šumskih precnica ne postoji mogucnost da se greškom prede u drugi santimetarski podeljak zato što je tacnost merenja 3 milimetra.
Precnicom od 100 cm meri se vrlo jednostavno i dužina oblovine. Vertikalnim urezanim linijama oznacena je i podela od 5 cm za debljinske stepene za potrebe uredivanja šuma.

2. Lakoca rukovanja

Precnice su lagane, težine od 1000 do 1300 grama, sa drvenim rukohvatom, koji je za ruke prijatniji od gvožda.

3. Izdržljivost

Metalne precnice nisu podložne oštecenjima. Izradene su od legure aluminijuma a eloksaža je izuzetne trvrdoce. Cvrste su i radnik se može oslanjati njima na strmom terenu.

4. Trajnost

Šumarske precnice su neuporedivo trajnije od svih drugih precnica jer je merna skala gravirana na CNC mašini sa dubinom od 0,3 do 0,4 mm, te je prakticno neizbrisiva, dok je kod ostalih precnica ona štampana i vremenom se obriše.
Nalazili smo u preksi naše precnice stare preko 20 godina. Geo Masleša na precnice daje garanciju od 5 godina.

5. Niska cena prečnica

Cene naših precnica su daleko niže od uvoznih. Njihova cena bez PDV-a je 60% od cene odgovarajucih uvoznih precnica.

Šumarska prečnica od 100cm